Waarom zijn rotan tuinmeubelen zo populair?

loungebank

Rotan tuinmeubelen zijn gemaakt van rotan wijnstokken. Deze zijn aan elkaar genaaid. Oorspronkelijk zijn rotan meubels gemaakt van plantaardige vezels, maar ze zijn niet zo sterk als synthetische rotan tuinmeubelen. Synthetisch materiaal is namelijk elastischer en bestand tegen elk type weer. In deze blog kun je meer lezen over waarom rotan tegenwoordig weer zo hip is.

Rotan tuinmeubelen zijn weerbestendig

Een van de grootste redenen waarom rotan weer populair is, is doordat het zo weersbestendig is. Rotan tuinmeubelen van synthetisch materiaal kan goed tegen vorst, regen en sneeuw. Rotan tuinmeubelen van harsweefsel zijn er ook in UV-bestendige varianten waardoor de kleur niet vager wordt of verbleekt. Daarnaast zijn rotan meubels ook ideaal voor in de zomer omdat het materiaal niet zo warm wordt als andere materialen, denk bijvoorbeeld aan metaal of plastic. IJzeren meubels kunnen te warm worden in de zon waardoor ze niet meer lekker zitten. Bovendien is rotan sterk en barst het niet. Rotan meubels zijn daarom perfect voor op het terras of in de tuin omdat ze het hele jaar gebruikt kunnen worden en niet veranderen door het weer.

Rotan tuinmeubelen hebben weinig onderhoud nodig

Meubels van rotan zijn makkelijk te onderhouden. Rotan heeft namelijk een natuurlijke olie waardoor het meubel van nature in goede staat blijft. Dit maakt dat rotan waterafstotend is. Viezigheid en vlekken kun je dus makkelijk van je meubels halen zonder dat je een nieuwe meubel set hoeft aan te schaffen.

Rotan gaat lang mee en is stijlvol

Een ander voordeel van rotan is dat je er jaren plezier van kunt hebben. Vaak kunnen houten meubels maar een paar jaar mee en moeten ze worden vervangen, maar met rotan heb je dit probleem niet. Wanneer je de keuze maakt voor rotan tuinmeubelen hoef je jarenlang geen nieuwe meubels aan te schaffen. Rotan ziet er stijlvol en ingetogen uit door hun klassiek geweven uiterlijk. Rotan blijft aantrekkelijk waardoor het nog lang in de mode zal blijven. Rotan kan een strakke uitstraling aan je tuin geven doordat het goed past bij de minimalistische stijl.

Rotan is comfortabel

Meubels van rotan zitten erg lekker. De meeste rotan meubels worden geleverd met kussens van pluche, wat het comfort van de stoelen vergroot. Rotan is gemaakt van strak weefsel wat ook weer bijdraagt aan het comfort van de stoelen. Daarnaar is rotan duurzaam afgewerkt waardoor je er jarenlang mee kunt zonder dat je er onderhoud aan hoeft te verrichten.

Rotan past zowel binnen- als buitenshuis 

Vaak zul je rotan buiten tegenkomen, maar doordat het een moderne uitstraling heeft past het ook goed in je binnen interieur. De geweven structuur gecombineerd met de natuurlijke kleur van het hout maakt dat rotan zowel binnen als buiten prachtig staat. Rotan is simpel en elegant, waardoor het een warme uitstraling heeft die goed gedijt in een woonkamer en in een tuin.