Waarom een veranda?

Waarom een veranda

Waarom een veranda? 3 redenen!

Wilt u uw achtertuin een originele toevoeging geven? Dan zijn er natuurlijk verschillende dingen die u kunt doen. Zo kunt u een tuinhuisje laten plaatsen, een vijver laten aanleggen of een mooi terras laten bouwen. Maar u kunt het ook een stuk origineler aanpakken en voor een veranda gaan! Waarom een veranda? In dit blog leest u 3 redenen voor een veranda!

1. Het hele jaar door genieten

Het liefst geniet u natuurlijk het hele jaar door van uw tuin, maar zodra koning winter over het land heerst wordt dat toch iets moeilijker. Met een veranda wordt dat opeens een stuk eenvoudiger. U kunt het hele jaar door lekker in uw tuin zitten onder uw veranda. U zit nu eenmaal altijd droog en met een tuinkachel erbij zit u ook nog eens lekker warm. Doe er desnoods nog een fijne fleece deken bij en u zit zelfs in de winter lekker knus in uw tuin te genieten van de neervallende sneeuw. Heerlijk toch?

2. Meer sfeer

Een veranda geeft op zichzelf al een fijne sfeer aan uw tuin, maar u kunt er zelf nog van alles aan toevoegen om de sfeer extra te verhogen. We noemden de tuinkachel al, maar u kunt ook eenvoudig lichtjes ophangen zodat u ook ’s avonds sfeervol kunt ontspannen. Qua tuinmeubilair heeft u ook meer uitgebreide keuze. Omdat uw tuinmeubels het hele jaar droog blijven, gaan ze langer mee en kun je voor meer kwetsbare materialen gaan. U zit dus niet langer vast aan die plastic tafels en stoelen. Denk bijvoorbeeld maar aan een fijne leren bank voor onder uw veranda of een mooie houten tafel.

3. Hogere waarde woning

Of u binnenkort nu wilt verhuizen of niet, het is altijd prettig als uw woning in waarde toeneemt. Zodra u een veranda aan uw woning laat bouwen, geeft u uw woning meteen een meer luxe uitstraling. Vooral als u kiest voor een houten veranda met glazen schuifdeuren. Daarnaast zorgt u ook voor meer leefruimte en vervaagt u de grens tussen huis en tuin. Al met al bezorgt u uw woning veel nieuwe mogelijkheden. Dit zorgt er allemaal voor dat uw woning een hogere waarde krijgt. Als u uw huis dus ooit wilt verkopen, weet u dat u met een veranda een hoger bedrag voor uw huis kunt vragen. Wel zo’n prettige gedachte toch?

Meer informatie

Wilt u meer weten over een veranda en wat deze allemaal kan betekenen voor uw huis en uw tuin? Stel uw veranda-gerelateerde vragen gerust via ons contactformulier.