Maak je huis veiliger met deze slimme oplossingen

Een smart home heeft veel meer voordelen dan dat het makkelijker is. Je kan er bijvoorbeeld ook energie mee besparen. Maar wist je dat je je huis er ook veiliger mee kan maken? Je kan met een smart home er namelijk op verschillende manieren voor zorgen dat je huis veel veiliger wordt, en we hebben het dan niet alleen maar over brandmelders en beveiligingscamera’s. Zo kan je ook met slimme verlichting en slimme raamdecoratie van Somfy bijvoorbeeld kan je het laten lijken alsof je thuis bent als je op vakantie bent, waardoor jouw huis voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk wordt.

Weet ook op afstand dat er brand is

Normale rookmelders werken alleen op gehoorafstand. Dit betekent dat je helemaal niet weet dat de rookmelder afgaat wanneer je niet thuis bent, en dit betekent dat je de brandweer niet kan bellen voordat de brand te erg wordt. Maar dit kan makkelijk opgelost worden: bestel bij Somfy bijvoorbeeld enkele slimme rookmelders en beveiligingscamera’s. Hiermee kan je overal rookmeldingen ontvangen, en kan je met de camera’s meteen zien of het serieus alarm is en of de brandweer gebeld moet worden. Zo kan je voorkomen dat een klein brandje te veel uitbreidt.

Bescherm jezelf tegen inbrekers

Een smart home beschermt niet alleen tegen brand, maar ook tegen inbrekers. Met verlichting en raamdecoratie op een tijdklok kan je het makkelijk laten lijken alsof je thuis bent, maar je kan ook de politie helpen om de inbrekers te pakken als er is ingebroken. Niet alleen heb je direct camerabeelden, maar je krijgt ook direct een melding als er beweging in je huis gezien is en dan kan je met behulp van de camera’s bepalen of het nodig is om de politie te bellen. En natuurlijk zorgt de aanwezigheid van camera’s er ook voor dat inbrekers minder interesse hebben in jouw huis.