Laat isolatiewerken voor je werken

isolatiewerken

Het lijkt wellicht even een taaie investering waarop je niet zit te wachten – je  verbouwingsbudget laat het misschien eigenlijk net niet toe – maar goede isolatiewerken zijn o, zo belangrijk voor je woning. Hoewel zelf ermee aan de slag gaan verleidelijk lijkt, wordt het afgeraden. In meerdere opzichten loont het om deze upgrade van je woning door een professioneel bedrijf, zoals Isolatiewerken JK te laten realiseren.

Nooit meer stoken voor de hele buurt

Je zou er nog van staan te kijken, als je het zou bijhouden, hoeveel warmte er onbenut langs de zolderverdieping verloren gaat. Omdat warmte opstijgt, kun je deze pas efficiënt vasthouden als je zolder- en dakisolatie laat aanleggen. Dit effect is meteen merkbaar op je energierekening: deze kan wel tot 25 % lager uitvallen.

Er is ruimte

Met het aanbrengen van kruipruimte-isolatie dwing je de koude tochtstroom die door de vloer naar boven trekt tot stilstand. Je pantoffels kunnen zo in de zak van max. Als je woning beschikt over spouwmuren – dit is te controleren bij de voor- of achterdeur: je muur moet 25 centimeter of dikker zijn – is spouwmuurisolatie een zeer goed idee. Door middel van het inbrengen van isolatiematerialen wordt niet alleen de warmte binnen en de kilte buiten gehouden; ook geluiden dringen minder goed door. Jij blij, je buren blij. Ook als je aan het spoor of aan een doorgaande weg woont, zal het een verademing zijn.

Zomerhitte

Naast het gegeven dat isolatiewerken warmte houden daar waar hij bedoeld is en kou geen intrede gunnen binnen jouw muren, kun je er ook in de zomer veel baat bij hebben. Wie heeft het nog nooit meegemaakt, dat je niet kunt slapen van de hitte, als de broeierigheid maar niet te verjagen is omdat er geen zuchtje wind staat. Op zo’n moment wenste je dat je eerder een bedrijf had gevraagd je woning te komen isoleren. Dan had de warmte niet eens kans gezien bezit te nemen van je anders zo aangename slaapkamer.

Te koop lopen

Je kunt gerust te koop lopen met je professioneel geïsoleerde huis, want de mensen zien dat graag. Ben je voornemens te verhuizen, leg dan de energierekeningen en de offerte van Isolatiewerken JK open en bloot op tafel. Dan zit je gebeiteld.