Kosten kruipruimte isolatie weten? Lees onze blog

Wil je de kosten kruipruimte isolatie weten? Dat snappen wij heel goed, want ondanks dat het een goede isolatiemethode is waarmee je zowel energie als de energierekening kunt besparen, is het een pittige investering. Terwijl het doorgaans ook een arbeidsintensieve klus is. In onze blog vertellen we meer over de kosten en eventuele kosten waar je mee te maken krijgt als je ervoor kiest om de kruipruimte te isoleren.

Kosten kruipruimte isolatie

Laten we gelijk met de deur in huis vallen en iets vertellen over de kosten waarmee je te maken krijgt. Voor een normale tussenwoning kost het isoleren van een kruipruimte tussen de € 3.500,- en € 6.000,-. De prijs is afhankelijk van het totale oppervlak van de kruipruimte en van welk isolatiemateriaal en welke installateur je kiest. De prijzen zijn inclusief manuren, het gekozen isolatiemateriaal en eventueel bijkomstige kosten. Vandaar dat de gemiddelde prijzen ook uiteen lopen.

Hoe ontstaan bijkomstige kosten kruipruimte isolatie

Natuurlijk wil je ook graag weten welke eventuele bijkomstige kosten kunnen ontstaan en dat is per situatie verschillend. We zetten de vaakst voorkomende problemen op een rijtje, zodat je ook weet waar je eventueel rekening mee kunt houden.

Vervanging van constructievloer

Als de constructievloer verrot is, zal een specialist altijd adviseren om die eerst te vervangen alvorens je met isolatie aan de slag gaat. Het probleem is namelijk dat zelfs het beste isolatiemateriaal de gaten en kieren in een kapotte vloer niet kan verhelpen, terwijl het ook zonde is om nu een vloer te isoleren die binnen afzienbare tijd toch vervangen moet worden.

Kruipruimte uitgraven

Als de kruipruimte te krap is, moet die uitgegraven worden als dat mogelijk is. Een specialist heeft minstens een 50 centimeter hoge kruipruimte nodig om ‘m ook deskundig te kunnen isoleren. Voor graafwerkzaamheden moet je natuurlijk betalen.

Toegangsluik aanbrengen

Is je kruipruimte niet toegankelijk? Dan moet er een toegangsluik geïnstalleerd worden. Wat natuurlijk ook weer voor extra manuren en kosten zorgt. Een toegangsluik kost al snel tussen de € 250,- en € 400,-.

Ventilatiesysteem repareren of aanbrengen

Een bestaand ventilatiesysteem moet wellicht gerepareerd en onderhouden worden of je moet zelfs een compleet nieuw systeem aanbrengen. Een goede ventilatie van de kruipruimte is essentieel, zodat het isolatiemateriaal goed zijn werk kan doen. Ook vochtproblemen kunnen worden voorkomen met een goed ventilatiesysteem.

De kosten als je het zelf doet

Je kunt flink op de kosten kruipruimte isolatie besparen als je handig bent en de klus zelf voor je rekening neemt. Je hoeft namelijk niet voor manuren te betalen, maar wees je ervan bewust dat het een ingrijpende klus is die ook goed moet gebeuren. Anders heeft het isoleren van een kruipruimte helemaal geen zin en heb je er uiteindelijk ook helemaal geen profijt van. Dan schiet je het doel voorbij. Daarom is ons advies om ook altijd de hulp in te schakelen van een professional. Zodat je zeker weet dat de bodemisolatie goed gebeurt en je er straks ook het beste resultaat mee kunt bereiken.