De populariteit van een plavuizen vloer

We zien het steeds vaker voorkomen; huizen met een plavuizen vloer. Het is niet gek dat deze vloer zo populair aan het worden is. Er zitten namelijk veel voordelen aan deze soort vloer! Maar wat zijn deze voordelen eigenlijk precies? En wat zijn typische kenmerken van deze vloer? Daar willen we je graag meer over vertellen in deze blog. Als jouw woning dus een nieuwe vloer nodig heeft, of je toe bent aan iets nieuws, dan raden we zeker aan om nog even verder te lezen! 

Een plavuizen vloer is onderhoudsarm

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een plavuizen vloer te laten leggen, en dat is niet zonder reden. Buiten dat de vloer natuurlijk prachtig is, zitten er nog veel andere voordelen aan het hebben van deze tegels. Een van de grootste voordelen van een plavuizen vloer is dat het onderhoudsarm is. De reden hiervoor is dat de tegels worden verhit in een oven. Dit zorgt ervoor dat kleine gaatjes, oftewel de ‘poriën’ van de tegels, sluiten. Hierdoor krijgt vuil dus geen kans om in de tegel te gaan zitten. Dit zorgt er bovendien voor dat de plavuizen vloer ontzettend gemakkelijk schoon te maken is. Door een keer te stofzuigen of te dweilen is de vloer al direct zuiver. Daar komt ook nog eens bij dat de vloer goed tegen een stootje kan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over beschadiging van de vloer.

Een plavuizen vloer is duurzaam en tijdloos

Zoals we al kort hebben besproken kan een plavuizen vloer goed tegen een stootje. De vloer is namelijk krasbestendig. Je kunt jarenlang vooruit met de vloer zonder dat hij aan vervanging toe is. Dit zorgt ervoor dat de vloer duurzaam is. Als jij dus op zoek bent naar een vloer waar je voor lange tijd van kunt genieten, dan is een plavuizenvloer zeker aan te raden. De vloer is echter niet alleen bestendig tegen krassen, maar ook tegen vlekken. Dit heeft als gevolg dat de vloer na jarenlang gebruik nog steeds net zo mooi is als toen hij voor het eerst in huis was gelegd. Al deze factoren zorgen er samen dus voor dat de vloer tijdloos is!

Ook handig voor vloerverwarming

Wanneer je een nieuwe vloer laat leggen moet je ook gaan nadenken over de verwarming. Een vloer kan met frisse dagen namelijk flink koud worden en dat wil je natuurlijk liever niet. Ook dat is een reden om te gaan voor een plavuizen vloer. Deze vloer staat er namelijk om bekend om erg geschikt te zijn voor vloerverwarming. Met deze vloer kun je dus het optimale halen uit je verwarming. In de winter kun je immers heerlijk genieten van de warmte die van de vloer af komt. In de zomer is echter het tegenovergestelde het geval; dan voelt de vloer lekker koel aan! Als je dus een vloer wilt met een fijne temperatuur zowel in de zomer als in de winter, dan raden wij een plavuizen vloer zeker aan!

Kroon Vloeren in Steen: voor al jouw vloertegels!