Ayous thermowood bij HOUTvakman.be

Thermowood ayous bij HOUTvakman.be

Thermowood ayous bij HOUTvakman.be, de online tuinhout specialist! In een serie blogartikelen vertellen wij wat meer over populaire houtsoorten voor buiten. In dit artikel gaan we wat dieper in op “Thermo ayous”, oftewel thermisch gemodificeerd (verduurzaamd) ayous hout: een mooie, duurzame en ecologisch verantwoorde houtsoort met een levensduur van 20-25 jaar.

Vertel…

Ayous hout – in België met name populair als thermowood – komt uit West-Afrika. Het mooie hout heeft van origine een lichte (geelachtige) kleurtint en wordt gekenmerkt door een gelijkmatige homogene structuur met lange rechte lijnen en nauwelijks noesten. Ayous wordt wel eens een ’tropische zachthout soort’ genoemd. Wanneer dit hout niet thermisch gemodificeerd wordt, is het hout niet erg duurzaam en ook niet bijster geschikt voor buiten toepassingen. Normaal heeft het hout een duurzaamheidsklasse 5 met een levensduur van ongeveer 5 jaar. Vandaar dat wij deze houtsoort alleen als thermowood verkopen. Dan heeft het namelijk een duurzaamheidsklasse 1-2, met een gemiddelde levensduur van + 20-25 jaar. Kijk daar kunt u wat mee!

Populair, het triple blokprofiel.

Enorm populair is het ayous triple blokprofiel, een ayous rabatplank met een moderne uitstraling. Bij HOUTvakman.be vindt u, naast het triple-, ook een enkel- en een dubbel blokprofiel. Deze kunt u ook “in de mix” met elkaar combineren, voor een extra speels accent. Maar er is meer mogelijk op het gebied van gevels & terrassen, u vindt bij ons een unieke collectie met diverse terrasplanken & rabatplanken. Naast ayous vindt u bij ons diverse houtsoorten, waaronder ook thermo ayous, fraké, essen, grenen & vuren. Met onze unieke collectie rabatprofielen & thermo houtsoorten slaagt u altijd wel. Uiteraard kunt u voor een gevel en/of terras ook ook de “standaard” geschaafde thermowood planken van HOUTvakman.be gebruiken. Altijd het juiste hout voor uw nieuwe buiten klus project bij HOUTvakman.be!